Ψαρονέφρι με πατάτες φούρνου και PHILADELPHIA

Ιούλιος 17, 2014
Το ψαρονέφρι είναι το αντίστοιχο φιλέτο το μοσχαριού. Βγαίνει από το καρέ. Είναι το καλύτερο και πιο τρυφερό κομμάτι του ζώου. Το επιφανειακό λίπος που περιέχει αφαιρείται εύκολα και έτσι θεωρείται άπαχο κρέας.


Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220Ο C στο grill.
Πλένετε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνετε και τις κόβετε στα τέσσερα. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και τις ψήνετε για 30 λεπτά. Τρία λεπτά προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, προσθέτετε από πάνω το μισό PHILADELPHIA (125 γρ), έτσι ώστε να λιώσει και να δώσει απολαυστική γεύση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο ολόκληρα τα φιλέτα ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια, τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τα ξαναβάζετε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, τα σοτάρετε για 3 λεπτά ακόμη, τα σβήνετε με το σφηνάκι λευκό κρασί και προσθέτετε το υπόλοιπο PHILADELPHIA. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Σερβίρετε τις πατάτες με τα κομμάτια ψαρονέφρι και περιχύνετε με τη σάλτσα PHILADELPHIA, προσθέτοντας στο πιάτο μερικούς κύβους φρέσκιας ντομάτας.

Υλικά για 4:
2 φιλέτα ψαρονέφρι
250 γρ PHILADELPHIA
20 μικρές πατάτες
λίγο χοντρό αλάτι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Πηγή: philadelphia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot