Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
Μηλόπιτα με ταχίνι; Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι ανεπανάληπτος συδυασμός. Καταρχάς αν έχεις δοκιμάσει ταχίνι αποκλείεται να μην έχεις εθιστεί κιόλας. Λέω ψέματα; Δεν νομίζω!
Φυσικά και ξέρεις την ανεκτίμητη θρεπτική αξία και γεύση του. Η γιαγιά μου ξέρει να φτιάχνει αυτή τη συνταγή η οποία και περιέχει μυστικά από το Άγιο Όρος. Έτσι τη φτιάχνουν δηλαδή εκεί. Αξίζει να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ταχίνι
Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
Ξύσμα λεμονιού
Γέμιση:
4 μεγάλα μήλα τριμμένα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. καρύδια
1 φλ. σταφίδα
Ανθόνερο
Κανέλλα
Εκτέλεση:
Λιώνεις το ταχίνι, στύβεις τα πορτοκάλια και ρίχνεις το χυμό τους. Προσθέτεις και αλεύρι.
Χωρίζεις την ζύμη στα 2 και ανοίγεις το πρώτο κομμάτι σε φύλλο και το απλώνεις σε ένα μεγάλο ταψί , όπου έχεις αλευρώσει και λαδώσει.
Ανακατεύεις τα υλικά της γέμισης και τις στρώνεις πάνω σε φύλλο , πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι.
Ανοίγεις και το δεύτερο και το στρώνεις πάνω από την γέμιση.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
followme.gr