Μηλόπιτα με ταχίνι -Η γιαγιά Σοφία βάζει όλη την τέχνη της!

Νοέμβριος 23, 2015

Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Μηλόπιτα με ταχίνι; Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι ανεπανάληπτος συδυασμός. Καταρχάς αν έχεις δοκιμάσει ταχίνι αποκλείεται να μην έχεις εθιστεί κιόλας. Λέω ψέματα; Δεν νομίζω!
Φυσικά και ξέρεις την ανεκτίμητη θρεπτική αξία και γεύση του. Η γιαγιά μου ξέρει να φτιάχνει αυτή τη συνταγή η οποία και περιέχει μυστικά από το Άγιο Όρος. Έτσι τη φτιάχνουν δηλαδή εκεί. Αξίζει να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. ταχίνι
Χυμός 4-5 πορτοκαλιών
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
Ξύσμα λεμονιού

Γέμιση:
4 μεγάλα μήλα τριμμένα
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. καρύδια
1 φλ. σταφίδα
Ανθόνερο
Κανέλλα

Εκτέλεση:
Λιώνεις το ταχίνι, στύβεις τα πορτοκάλια και ρίχνεις το χυμό τους. Προσθέτεις και αλεύρι.
Χωρίζεις την ζύμη στα 2 και ανοίγεις το πρώτο κομμάτι σε φύλλο και το απλώνεις σε ένα μεγάλο ταψί , όπου έχεις αλευρώσει και λαδώσει.
Ανακατεύεις τα υλικά της γέμισης και τις στρώνεις πάνω σε φύλλο , πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι.
Ανοίγεις και το δεύτερο και το στρώνεις πάνω από την γέμιση.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

followme.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot