Ιδανικό για μικρούς και για μεγάλους, εύκολο στην εκτέλεση και πεντανόστιμο!
Υλικά:
Υλικά για μεγάλο ταψί φούρνου:
Για το παντεσπάνι:
2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
10 αβγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
3 βανίλιες σκόνη
μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
2 λίτρα φρέσκο γάλα
180 γρ. κορν φλάουρ
4 κρόκοι
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
Για το ζελέ:
3 φακελάκια ζελέ κεράσι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το παντεσπάνι ως εξής: Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτετε το σιμιγδάλι, τη μαρέγκα, τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το μείγμα στο τετράγωνο ταψί του φούρνο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15’-20’ στους 200˚C.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το υλικά για 5’. Περιχύνετε το παντεσπάνι αφού έχει ψηθεί και το έχετε αφήσει για λίγο να κρυώσει.
Στη συνέχεια φτιάχνετε την κρέμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 1 ποτήρι του νερού από το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε. Βράζετε το υπόλοιπο γάλα, ρίχνετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ (όπως είναι με το κρύο γάλα) και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και τους κρόκους και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε την κρέμα στο παντεσπάνι, αφήνετε για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο.
Φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και χωρίς να βγάλετε το γλυκό από το ψυγείο, με μεγάλη κουτάλα, περιχύνετε το ζελέ. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το ζελέ.
icookgreek.gr