Τριακόσσια εξήντα δύο είναι τα αμιγώς τοπικά, παραγόμενα προϊόντα στα νησιά του νομού μας, τα οποία πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης και έκθεσης στο καταναλωτικό κοινό.
Όλα δείχνουν ότι στα Δωδεκάνησα υπάρχει αυξανόμενη παραγωγή αγαθών και προϊόντων, τα οποία έχουν καταγραφεί μετά από πολύμηνη δουλειά των στελεχών της πρωτοβουλίας της Aegean Cuisine, το οποίο αποτελεί εργαλείο προώθησης της οίνο-γαστρονομίας και των προϊόντων των νησιών μας, τονίζει η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής οίνο-τουρισμού Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, η οποία εξηύρε τη συνεργασία και τη συνέργεια του ΕΒΕΔ, της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου της Κω με τους φορείς, για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.
Η κ. Τριανταφυλλοπούλου υπογράμμισε ότι η Κως, με τα γαστρονομικά δρώμενα, υπήρξε φάρος αυτής της πρωτοβουλίας.