Συνταγή για σουφλέ πατάτας ΟΧΙ σοκολάτας!

Οκτώβριος 16, 2015

Υπέροχο συνοδευτικό αλλά και σε πολλές περιπτώσεις λαχταριστό κυρίως πιάτο! Το σουφλέ πατάτας έχει το δικό του φανατικό κοινό και μπορείς κι εσύ από σήμερα να μπεις στο κλαμπ των φανατικών του. Ακολούθησε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου και θα καταλάβεις από γεύση…

Υλικά:
8 πατάτες μέτριες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι + 2 ασπράδια επιπλέον
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4 ή σε 6 κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με κρύο νερό, τις σκεπάζουμε και τις βράζουμε, από την ώρα που θα πάρουν βράση, για περίπου 25΄.

Τις στραγγίζουμε καλά, τις ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά για 1΄-2΄. Προσθέτουμε το βούτυρο και λιώνουμε τις πατάτες με πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός και μια πρέζα αλάτι για 7΄-8΄ να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μαρέγκα στο μείγμα πατάτας και ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει η υφή του μείγματος. Προσθέτουμε ακόμα λίγη μαρέγκα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τέλος, ρίχνουμε όλη τη μαρέγκα στο μείγμα πατάτας και με σπάτουλα με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε διπλώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω ώσπου να μην φαίνεται καθόλου άσπρο της μαρέγκας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε μπολ για σουφλέ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 40΄ ώσπου το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot