Πίτα με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, κουκουνάρι και Αρσενικό

Μάρτιος 30, 2015

Ο γευστικός πλούτος σε όλο του το μεγαλείο! Δύο ιδιαίτερα τυριά, το κατσικίσιο και το Αρσενικό Νάξου, συνδυάζονται με μπόλικο βασιλικό και σπανάκι σε μια πίτα πραγματικά μπουκιά και συχώριο.

Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
2 κρόκους αβγού
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
4 κουτ. σούπας κουκουνάρι
500γρ. κατσικίσιο τυρί
120γρ. Αρσενικό Νάξου
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα+ χτυπημένα στο multi
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 αβγά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 λαδόκολλα

Εκτέλεση:
Ζεματάτε το σπανάκι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2-3 λεπτά, το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά.
Καβουρδίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού και το ψιλοκομμένο σκόρδο και μετά προσθέτετε τα τυριά, τα αβγά και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το μίγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210°C. Στρώνετε τη λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και απλώνετε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνετε το μίγμα, αφήνοντας 2-3 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, με ένα πιρούνι πιέζετε τα φύλλα της σφολιάτας να ενωθούν και τα τυλίγετε προς τα μέσα. Χτυπάτε τους κρόκους με μια κουταλιά της σούπας νερό, αλείφετε την πίτα με το μίγμα και ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot