Ορεκτικό με χρώματα και αρώματα για ένα ελαφρύ τραπέζι! Αντί για σχοινόπρασο, μπορείτε να πασπαλίσετε το χαλούμι με ψιλοκομμένο δυόσμο, που του πάει επίσης πολύ.
Υλικά:
2 μεγάλες ντομάτες, ώριμες και σφιχτές
250 γρ χαλούμι, κομμένο σε φέτες
φρέσκα φύλλα δάφνης
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
μερικές φέτες αβοκάντο
2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
ελαιόλαδο και λίγο ξίδι
αλάτι
πιπέρι καγέν
Εκτέλεση:
1. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες από το χαλούμι και ψήνουμε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα φύλλα δάφνης, αφού τα σπάσετε με το χέρι.
3. Σε μια μεγάλη πιατέλα τοποθετούμε το χαλούμι σε σχήμα ημικυκλίου και διακοσμούμε στα ενδιάμεσα με φέτες αβοκάντο. Σχηματίζουμε ένα μικρότερο ημικύκλιο με τις φέτες της ντομάτας και στο κέντρο βάζουμε το κρεμμύδι πάνω στις ντομάτες και ολόγυρα τα δαφνόφυλλα.
4. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ρίχνουμε λίγο λαδάκι στο χαλούμι και στις ντομάτες και ελάχιστο ξίδι μόνο στις ντομάτες.
5. Τέλος αλατίζουμε ελαφρώς τις ντομάτες.
gourmed.gr