Τι πιο εύκολο και τι πιο απλό από τα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο της Αργυρώς!
Εκτέλεση:
Πατάτες μεθυσμένες
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 1 ώρα και 15’.
Μπιφτέκια:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50', τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25' περίπου ώσπου να ροδίσουν. (Ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε)
Υλικά συνταγής:
Μεθυσμένες πατάτες:
8 πατάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 (350ml) κουτάκι μπύρα
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Μπιφτέκια:
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 φλ. κουάκερ
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
argiro.gr