Κρυώνεις; Φτιάξε σούπα Κακαβιά για σήμερα!

Ιανουάριος 25, 2016

Τα αγαπημένο πιάτο των απανταχού ψαράδων σήμερα έρχεται στο σπίτι σου. Κι είναι απλά απολαυστικό!

Υλικά για 6 μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. μπούκοβο
2 μεγάλες ντομάτες, χωρίς τον πυρήνα, ψιλοκομμένες και τον χυμό τους
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 1/2 φλ. νερό
225g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
900g πέρκα, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
6 φύλλα βασιλικού, κομμένα στη μέση
πιπέρι
1 φλ. μαγιονέζα

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνεις το φινόκιο και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το μπούκοβο, τις ντομάτες και το αλάτι, σκεπάζεις την κατσαρόλα και μαγειρεύεις για 10 λεπτά.
2. Ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα και ρίχνεις το κρασί και το νερό. Αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει και, στη συνέχεια, ρίχνεις τις πατάτες και μαγειρεύεις για ακόμα 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το λεμόνι.
3. Αλατοπιπερώνεις την πέρκα και τη βάζεις στην κατσαρόλα. Σκεπάζεις το φαγητό και το αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι, περίπου 5 λεπτά.
4. Αποσύρεις το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνεις το βασιλικό και ανακατεύεις μέχρι να μαραθεί. Μεταφέρεις την κακαβιά στα μπολ και σερβίρεις με τη μαγιονέζα.
Tip: Αντί για πέρκα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκορπίνα, χάνο ή λύχνο για να φτιάξεις την κακαβιά.

allyou.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot