Ένα από τα πιο νόστιμα κοτόπουλα που έχω φάει. Το κάρυ σε συνδυασμό με το γάλα καρύδας δίνουν μία αυθεντική και μοναδική εξωτική γεύση στο πιάτο. Κάθε μπουκιά σε ταξιδεύει στα νησιά Μπαρμπέιντος και την Χαβάη.
Αν δεν θέλετε να βάλετε γάλα καρύδας, βάλτε κανονικό ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Επίσης, η προσθήκη μάνγκου ή ανανά δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα…
Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
1 κιλό χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
1 1/2 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
440γρ. γάλα καρύδας
450γ. ντομάτες, ψιλοκομμένες σε κύβους από κονσέρβα
250γρ. σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στα κομμάτια κοτόπουλου αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι με την σκόνη κάρυ σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για δύο λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας το για να καλυφθεί με πμε λάδι και κάρυ. Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 7 έως 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και βγάζει ζουμιά.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας και τη ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Το καλύπτουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
marrymarry.gr