Βελούδινη κοτόσουπα με ρύζι και καρότα

Δεκέμβριος 01, 2015

Όταν ο χειμώνας μπει για τα καλά, σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μια περιποιημένη κοτοσουπίτσα με Ρύζι ΓΛΑΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για να ζεσταθείτε;

Υλικά:
1 κοτόπουλο μικρό, ολόκληρο
1 φλιτζάνι "Ρύζι ΓΛΑΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
6 καρότα μέτρια, καθαρισμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2,5 λίτρα νερό, πλένετε καλά το κοτόπουλο και το βάζετε μέσα στο σκεύος. Προσθέτετε από την αρχή το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο και λίγο αλάτι. Βράζετε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. 15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε μέσα τα καρότα ολόκληρα.
Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο το βγάζετε προσεκτικά και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Βγάζετε τα καρότα και τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Περνάτε το ζωμό του κοτόπουλου από ψιλό σουρωτήρι να μην έχει κομματάκια από το βράσιμο. Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.
Ξεψαχνίζετε περίπου 150γρ. από το στήθος του κοτόπουλου. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στο ζωμό που βράζει. Ρίχνετε και τα καρότα ψιλοκομμένα. Δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι ρύζι για σούπα. Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει το ρύζι και να πήξει απαλά η σούπα.
Προσθέτετε το χυμό από ένα λεμόνι, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και κατά την ώρα του σερβιρίσματος λίγο πιπέρι. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot