Κοτόπουλο κρασάτο

Ιούλιος 22, 2014
Είναι ένα από τα φαγητά που πολλοί θέλουν να το φτιάξουν αλλά δυσκολεύονται με το κρασί!




Εκτέλεση:
Χώρισε το κοτόπουλο σε μερίδες που θα αλευρώσεις και θα ροδίσεις με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
Μετά περίχυσε το κοτόπουλο με το κονιάκ, άναψε ένα σπίρτο και πλησίασε το στο κονιάκ (με προσοχή μην κάψεις τα φρύδια σου): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
Σόταρε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και πρόσθεσέ τα στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Και μην το αφήσεις να κρυώσει για να το σερβίρεις…
 
Υλικά:
Αλεύρι
1 φύλλο δάφνη
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
250 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
200 γρ. Βιτάμ Culinesse
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
1 Pummaro Ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
 
Πηγή: cookoo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot