Συνταγή για Πάστα Φλώρα από τον δικό μας Γιάννη Πουλιού!!!

Οκτώβριος 03, 2016

Το καλοκαίρι πάντα η διάθεση μας για να μαγειρέψουμε δεν είναι και τόσο στα "πάνω" της.

Το φθινόπωρο όμως και τον χειμώνα η διάθεση μας αλλάζει... δημιουργούμε και φτιάχνουμε πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά για να ικανοποιήσουμε φίλους οικογένεια αλλά ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν ο δικός μας Γιάννης Πουλιού επιστρέφει με μια συνταγή για μικρούς και μεγάλους.

Η λατρεμένη πολλών Πάστα Φλώρα είναι ότι καλύτερο για το απογευματινό τραπέζι που αν την δοκιμάσεις θα αφήσεις τους πάντες άναυδους!

Θα χρεαιστούμε:
-Μια βάση τάρτας ή ενα στρογγυλό χαμηλό ταψάκι.
-Μίξερ.

Υλικά:
>1 κούπα βούτυρο (300 γρ. Αναγράφεται πάνω στις πλάκες βουτύρων)
>1/3 κούπας ζάχαρη
>2 αυγά
>2 κουταλιές ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
>1 1/2 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
>3 κούπες αλεύρι Γ.Ο.Χ
>1/3 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
>600 γρ. Μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση:
1.Χτυπάμε το βούτυρο το οποίο έχουμε αφήσει σε θερμ. δωματίου (ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ) ταχύτητα να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε εως να ασπρίσει και να αφρατέψει.

2.Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το ρούμι (ή το κονιάκ).

3.Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθουν και έπειτα ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

4. Βουτυροαλεύρονουμε την φόρμα μας. (Αλύφουμε με βούτυρο την βάση και τα τοιχόματα, σκουπίζουμε με λίγο χαρτί να φύγει το παραπανήσιο βούτυρο και απλώνουμε αλεύρι με κυκλικές κινήσεις μέχρι να καλυφθεί ολο το εσωτερικό της φορμας. Χτυπάμε λιγο την φόρμα να διώξουμε το παραπανήσιο αλεύρι.).

5.Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης στην φόρμα με τα χέρια μας καλύπτοντας και τα τοιχόματα της. Προσέχουμε ομως να είναι σχεδόν ίσο το πάχος της ζύμης σε όλα τα σημεία της φόρμας μας.

6.Απλώνουμε επάνω στην ζύμη την μαρμελάδα μας και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάθουμε κορδόνια ή κόβουμε λορίδες για να στολίσουμε την επιφάνεια της τάρτας .

7.Ψήνουμε στους 175 C για 30΄ - 35΄

Tips Μαγειρικής: Το ν.4 είναι διαδικασία για να μην κολλήσει η τάρτα στην φόρμα. Χρησιμοποιείτε και για εύκολο ξεφορμάρισμα αλλων γλυκών

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot