Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας

Φεβρουάριος 22, 2016

Το γλυκό της αγάπης δεν θα μπορούσε παρά να λιώνει

Τα σουφλέ σοκολάτας μου προκαλούν ενθουσιασμό και αγωνία εξίσου. Θα ψηθεί καλά η ζύμη; Θα φουσκώσει όσο πρέπει; Και το πιο σημαντικό απ' όλα: Θα μείνει ρευστό το περιεχόμενο; Γιατί αυτή ακριβώς είναι η μαγεία του σουφλέ σοκολάτας ή αλλιώς lava cake. Η στιγμή που βυθίζεις το κουτάλι στο εσωτερικό και ξεχύνεται η σοκολάτα στο πιάτο. Μία στιγμή που μπορεί να σου κόψει την ανάσα με την τελειότητα της.
Αυτό το γλυκό-αποθέωση θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε σήμερα, και μάλιστα στην red velvet εκδοχή του, ώστε να το κάνουμε θυσία στον Άγιο Βαλεντίνο.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και τη βρήκαμε στο spachethespatula.com.

Υλικά (για 4 ατομικά κέικ):
8 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
113 γρ. λευκή σοκολάτα
1 φλ. άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 αυγά για τα ασπράδια τους
2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κ.γ. κακάο σε σκόνη
6 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
άχνη ζάχαρη
λιωμένη κουβερτούρα
σμέουρα ή φράουλες

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο μαζί με τη λευκή σοκολάτα μέχρι να προκύψει μία λεία κρέμα. Προσθέτεις την άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις με απαλές κινήσεις.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τα αυγά και τα ασπράδια, προσθέτεις το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το μείγμα με την λευκή σοκολάτα. Ανακατεύεις.
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνεις στο μείγμα.
5. Ρίχνεις το μείγμα ισόποσα σε 4 ατομικά φορμάκια για κέικ ή ατομικά πυρέξ τα οποία έχεις βουτυρώσει και ψήνεις για 15 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί κρούστα, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό.
6. Αφήνεις 2 λεπτά να κρυώσουν, ξεφορμάρεις, πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και βάζεις μερικά σμέουρα στο πλάι ενώ μπορείς να το περιχύσεις και με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

cosmopolitan.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot