Ο αρακάς είναι από μόνος του ένα εξαιρετικό πιάτο λαδερών, αν όμως του προσθέσετε και κοτόπουλο και κολοκυθάκια έχετε ένα ακόμη νοστιμότερο και χορταστικό πιάτο.
Υλικά:
1 κοτόπουλο, σε μερίδες
500γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο ξεσποριασμένο (ζυγισμένο μετά το καθάρισμα)
10 κολοκυθάκια μικρά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνετε σε φαρδιά κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζετε σε δύο δόσεις τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε στην άκρη σε πιατέλα.
Σοτάρετε στο ίδιο λάδι (προσθέτετε και λίγο επιπλέον αν χρειάζεται) τα κολοκυθάκια και τα βγάζετε κι αυτά στην άκρη. Προσθέτετε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά και ρίχνετε τον αρακά κατευθείαν από το πακέτο ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πάρει βράση.
Προσθέτετε τότε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ενδιάμεσα τοποθετείτε και τα κολοκυθάκια. Συμπληρώνετε με ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το μισό άνηθο και, αφού πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για ένα μισάωρο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.
olivemagazine.gr