Πάντα ένα δηλητηριασμένο μήλο βρίσκεται κάπου σε ένα παραμύθι με μάγισσες, σωστά; Φτιάξε λοιπόν τέτοια – ολόγλυκα – μηλαράκια.
Υλικά:
15 μικρά μήλα
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
Λάδι για το ταψί
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. πολύ σκούρα σοκολάτα (+60% περιεκτικότητα σε κακάο) λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
1)Αφαίρεσε το κοτσάνι από κάθε μήλο και βύθισε προσεκτικά από ένα ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο κάθε μήλου. Μπορείς να βάλεις και ένα καλά πλυμένο κλαράκι.
2)Άπλωσε τα φιστίκια σε ρηχό πιάτο.
3)Βάλε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί και άλειψέ την με λίγο λάδι.
4)Βάλε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγείρεψε ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, περίπου 15' λεπτά.
5)Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας γρήγορα. Άσε το μείγμα στην άκρη για 5' λεπτά.
6)Βύθιζε κάθε μήλο στο ένα τρίτο του στην καραμέλα, στράγγιζέ το και μετά βάζε το στα φιστίκια ώστε να κολλήσουν αρκετά στην καραμέλα.
7)Βάλε τα μήλα στο ταψί (η πλευρά με τα φιστίκια προς τα κάτω) και άφησέ τα για 30' λεπτά.
8)Βάλε τη σοκολάτα σε κορνέ με μικρή τρυπίτσα στην άκρη. Κρατώντας το μήλο από το καλαμάκι κάνε σχέδια γύρω γύρω στο μήλο πάνω από το μέρος με τα φιστίκια.
9)Άφησε 5-10 λεπτά τα μήλα στην άκρη να κρυώσει η σοκολάτα.
Tips:Μπορείς να κάνεις και απλή καραμέλα, δηλαδή να λιώσει ζάχαρη προσεκτικά να μην σου καεί και πικρίσει και να βυθίσεις όλο το μήλο ώστε να γίνει σαν γλειφιτζούρι.
tlife.gr