Ένα από τα πιο ελαφριά γλυκά τώρα το καλοκαίρι είναι η πανακότα. Εάν αυτή γίνεται με γιαούρτι αυτό την κάνει πιο απολαυστική και δροσιστική.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε τώρα το Σαββατοκύριακο.
Υλικά:
• 500 ml φρέσκα κρέμα
• 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 200 γρ γιαούρτι κανονικό
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
• 2 φακελάκια βανίλια
• 2 φακελάκια ζελατίνη
• 1 κουτί strawberry filling ή μαρμελάδα φράουλας
Εκτέλεση:
1. Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
2. Χτυπούμε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
3. Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια.
4. Προσθέτουμε και τη φρέσκια κρέμα ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι για να μην ξεφουσκώσει
5. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει.
6. Βάζουμε από πάνω το strawberry filling και σερβίρουμε.
mothersblog.gr