Τι και αν κάνει κρύο εμείς πάντα θα θέλουμε ένα παγωμένο γλυκό στο ψυγείο γιατί όπως και να το κάνουμε στο καναπέ με κουβερτούλα και δροσερό γλυκό είναι αξία ανεκτίμητη!
Εκτέλεση:
1)Ανάμειξε τα μπισκότα με τη ζάχαρη, το Βιτάμ
και την κανέλα, άπλωσε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήσε τη βάση της πίτας για 10 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
2)Βράσε τα φρούτα για περίπου 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα, σούρωσέ τα (κρατώντας τα υγρά σε κατσαρόλα) και πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης.
3)Βράσε εκείνα τα υγρά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν σιρόπι. Βάλε τη ζελατίνα να φουσκώσει σε 1 κουταλιά κρύο νερό και πρόσθεσέ τη στο ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας καλά ώστε να λιώσει.
4)Ρίξε αυτό το μείγμα στον πολτό φρούτων και γύρισέ τα στο μπλέντερ μία φορά για να ανακατευτούν καλά. Άφησε το μείγμα λίγο να κρυώσει, να πάρεις κι εσύ μια ανάσα.
5)Πάμε για την τελική ευθεία: χτύπησε τους κρόκους, ανάμειξέ τους με τη σαντιγί και ρίξε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα των φρούτων ανακατεύοντας. Άδειασε το τελικό μείγμα στην ψημένη βάση μπισκότων, βάλ’ τη στο ψυγείο για 4-5 ώρες και μετά μπορείς να σερβίρεις την κρύα πίτα με βανίλιες γαρνιρισμένη με ό,τι φρούτα θέλεις.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια μπισκότα κοπανισμένα
¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
6 κουταλιές λιωμένο Βιτάμ
½ κουταλάκι κανέλα
Για τη γέμιση:
4 φλιτζάνια βανίλιες χωρίς κουκούτσια
2 φλιτζάνια φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνα
3 κρόκους αβγών
1 φλιτζάνι σαντιγί
cookoo.gr