Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να αλλάξει ο καιρός να μπούμε στην κουζίνα μαγειρεύοντας πολλά πεντανόστιμα ζεστά φαγητά!
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να θερμανθεί καλά και στη συνέχεια σόταρουμε ελαφρά σε χαμηλή θερμοκρασία το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα το ζωμό και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Σε ένα ποτήρι , ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη σούπα που βράζει.
Τέλος, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και η μανιταρόσουπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Tips: Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη σούπα μανιτάρια πορτσίνι για περισσότερο άρωμα και γεύση
Υλικά:
300 γρ.μανιτάρια κομμένα σε ψιλές φέτες
4 κ.σ.ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ.λευκό ξηρό κρασί
2 μερίδες "Σπιτικό" ζωμό βοδινού Κnorr
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. νερό
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
knorr.gr