Οι νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες της Αγγλίας για την πανδημία προκαλούν οργή σε όλο τον κόσμο

Σεπτέμβριος 24, 2021

Οι νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες της Αγγλίας για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού και η άρνηση αναγνώρισης των εμβολίων που χορηγούνται σε μεγάλα τμήματα του κόσμου έχουν προκαλέσει οργή και σύγχυση στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη νότια Ασία, με τους επικριτές να μιλούν για παράλογες τακτικές και διακρίσεις.

Ο γραμματέας Μεταφορών, Grant Shapps, χαρακτήρισε τους νέους κανόνες της χώρας, που παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή, ως «νέο απλοποιημένο σύστημα για διεθνείς μετακινήσεις».

«Ο σκοπός είναι να διευκολύνει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν» έσπευσε να επισημάνει.

Ωστόσο, σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχει οργή και απογοήτευση για την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει μόνο τα εμβόλια που γίνονται σε μια επιλεγμένη ομάδα χωρών.

Τι προβλέπουν οι ταξιδιωτικοί κανόνες
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες με τα σκευάσματα των Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna ή Johnson & Johnson στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα ή την ΕΕ θα θεωρούνται «πλήρως εμβολιασμένοι» και θα εξαιρούνται από την καραντίνα όταν φτάσουν στην Αγγλία από μια χώρα που βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα.

Όμως, όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με τα ίδια σκευάσματα στην Αφρική ή τη Λατινική Αμερική, καθώς και σε άλλες χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας- δεν θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και θα αναγκάζονται να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες κατά την άφιξή τους.

«Δεν υπάρχει κανένα άτομο με το οποίο να έχω μιλήσει που να μην είναι θυμωμένο γι’ αυτή την εξέλιξη. Οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι» είπε εκνευρισμένος στον Guardian ένας Λατινοαμερικανός διπλωμάτης.

«Πώς μπορεί ένα εμβόλιο Pfizer ή Moderna ή AstraZeneca που χορηγείται [στη Λατινική Αμερική] να μην είναι αρκετό για να επιτραπεί η είσοδος σε κάποιον; Δεν μπορώ να το αντιληφθώ» πρόσθεσε. «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι κρύβεται πίσω από αυτό – απλώς ξέρω ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ άδικο».

Στο ίδιο πνεύμα, ένας διπλωμάτης της Δυτικής Αφρικής καταδίκασε τους περιορισμούς μιλώντας για «διακρίσεις». «[Αλλά] δεν είναι καν η διάκριση που με απασχολεί περισσότερο, είναι το μήνυμα που στέλνει».

«Σε όλο τον κόσμο παλεύουμε με την διστακτικότητα ανθρώπων να εμβολιαστούν. Υπάρχουν παντού fake news. Όταν λέτε, »δεν πρόκειται να δεχτούμε το εμβόλιο από την Αφρική» τροφοδοτείτε τέτοιου είδους θεωρίες». επισημαίνει.

Πηγή in.gr



ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot