Ψάρι στη γάστρα

Οκτώβριος 16, 2014
Φτιάξτε πεντανόστιμο ψαράκι στην γάστρα γιατί 1ον δεν θέλουμε να κάνουμε κάθε μέρα τα ίδια φαγητά και 2ον δεν κάνει κάθε μέρα το τραπέζι μας να περιλαμβάνει το κρέας!




Εκτέλεση:
1. Κόβουμε και πετάμε το κεφάλι, ανοίγουμε την κοιλιά, αφαιρούμε τα εντόσθια και πλένουμε καλά το ψάρι για να φύγει το αίμα του. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
2. Βάζουμε το ψάρι στη γάστρα και τρίβουμε το κυβάκι σκόρδου. Βάζουμε πάνω στο ψάρι τις τομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
3. Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού με μαϊντανό και γύρω του βάζουμε τις πατάτες αφού τις αλατίσουμε και προσθέτουμε ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
4. Τέλος, βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180  ̊ C για 30-40 λεπτά.
 
Tips:Για έξτρα γαρνιτούρα μπορείτε να προσθέσετε διάφορα χόρτα (όπως σέσκουλα, καυκαλίθρες, μυρώνια) στον πάτο της γάστρας αφού τα σοτάρετε.

Υλικά:
● 1 φαγκρί ή τσιπούρα
● 1 κυβάκι μυρωδικών σκόρδο της Knorr
● 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
● 2-3 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
● 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● 5-6 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες
● μαϊντανό
● λίγο ελαιόλαδο Άλτις
● 1 ποτηράκι λευκό κρασί
● αλάτι και πιπέρι

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot