Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να κάνεις τα παιδιά να τρελαθούν με το γλυκό σου. Απολαυστική κρέμα κολοκύθας με τυρί μασκαρπόνε, σερβίρεται στο ποτήρι με σπασμένα μπισκότα σοκολάτας. Το πιο γλυκό τερατάκι που έγινε ποτέ. Trick or treat?
Εκτέλεση:
1)Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με την κανέλα, τον γλυκάνισο, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και τον πουρέ κολοκύθας. Χτύπησε στο μίξερ να γίνουν ένα σώμα και στη συνέχεια πρόσθεσε το τυρί. Χτύπησε για 2 λεπτά ακόμη να πάρεις μια βελούδινη κρέμα.
2)Βάλε τώρα την κρέμα γάλακτος και χτύπησε σε καθαρό κάδο σε χαμηλή ταχύτητα να γίνει αφράτη σαντιγί. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και αύξησε την ένταση του μίξερ ώσπου να σφίξει τελείως η κρέμα σου.
3)Κράτησε το 1/3 της σαντιγί στο ψυγείο. Το υπόλοιπο το ενσωματώνεις στην κολοκύθα. Βάλε πρώτο το 1/3 της σαντιγί και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τώρα και το υπόλοιπο, αναδεύοντας με μια σπάτουλα απαλά να κρατήσεις την αφράτη αέρινη υφή της σαντιγί στην κρέμα σου. Μπορείς να κρατήσεις την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνεια για να μην κρούστα.
4)Τρίψε τα μπισκότα, χωρίς όμως να τα κάνεις σκόνη και ράντισε με το κονιάκ.
5)Βάλε 3 κ.σ. από την κρέμα σε ένα ποτήρι και από πάνω μοίρασε 3-4 κ.σ. τριμμένα μπισκότα. Γέμισε με την υπόλοιπη κρέμα κολοκύθας.
6)Κόψε κάθε marshmallow στα δύο και στερέωσε για μάτια. Φτιάξε μια ροζέτα πραλίνα φουντουκιού σε κάθε ένα κομμάτι για κόρη του ματιού και έτοιμο το τερατάκι σου.
Υλικά:
500γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. βούτυρο
1/2 ξ.γ. Κανέλα
Γλυκάνισο σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Τζίντζερ σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
Γαρίφαλο σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
2/3 του φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα
1 σφηνάκι κονιάκ
10 marshmallows
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
tlife.gr