Στριφτά ζυμαράκια με τυρί και μπέικον

Μάρτιος 09, 2015

Είναι κατάλληλα για πρωινό μεσημεριανό αλλά και βραδινό snack!

Υλικά:
Γιαούρτι 1 ποτήρι
Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
Αυγό 1 τεμ
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ όσο πάρει
Γλυκάνισο για πασπάλισμα προαιρετικά


Για την γέμιση:
Μπέικον 150 γρ κομμένο σε λωρίδες
Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ κομμένη σε λωρίδες


Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι,το λάδι,το αυγό,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και αλεύρι σταδιακά όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένη και μετά με την βοήθεια πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. Κόβουμε σε λωρίδες (περίπου 2 εκ) την ζύμη κι αλείφουμε την κάθε λωρίδα με μουστάρδα. Από πάνω βάζουμε σε κάθε λωρίδα ζύμης εναλλάξ τις λωρίδες τυριού και μπέικον. Τις στρίβουμε ελαφρώς και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με γλυκάνισο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 10 – 15 λεπτά.

chefoulis.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot