Σοκολατένιο γλυκό με φράουλες και κρέμα

Απρίλιος 21, 2015

Η σοκολάτα με την φράουλα είναι ένας ιδανικός συνδυασμός γεύσεων, μαζί με την κρέμα το αποτέλεσμα θα σας απογειώσει!

Υλικά:
75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα , σπασμένη σε κομματάκια
175 γρ, βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
275 γρ. ζάχαρη ξανθή
3 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
150 ml κρέμα γάλακτος

Για την κρέμα και τη διακόσμηση:
500 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
300 γρ. φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνετε ελαφρά δύο ταψάκια διαμ. 26 εκ. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει. Προσθέτετε το αυγό, την εσάνς βανίλιας και τέλος κατά μικρές ποσότητες, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε μέχρις ότου το μείγμα γίνει κρεμώδες και λείο.

Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και κατόπιν τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πάλι. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνεια τους και ψήνετε 25’.
Ετοιμάζετε με την κρέμα γάλακτος σφιχτή σαντιγί χτυπώντας τη καλά και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κονιάκ χτυπώντας πάντα. Απλώνετε τη μισή κρέμα και λίγες φράουλες πάνω στο ένα κέικ και καλύπτετε με το δεύτερο κέικ. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει. Σερβίρετε αφού γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί, τις υπόλοιπες φράουλες και σιρόπι σοκολάτας.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot