Εκτέλεση:
Πρώτα-πρώτα, να βγάλεις το παγωτό Παρφέ Σοκολάτα από την κατάψυξη για να μαλακώσει.
Μετά ξεκίνα να ετοιμάζεις τη βάση: βάλε σε ένα μπολ τα μπισκότα, τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια, το Βιτάμ
, τη ζάχαρη και ανακάτεψε, ώστε να ενωθούν.
Σε μια στρογγυλή φόρμα που έχεις αλείψει με Bιτάμ και στρώσει με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα, άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα, πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια.
Ψήσε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και, μόλις ροδίσει η βάση, βγάλε τη φόρμα από το φούρνο, άλειψε με ένα πινέλο την επιφάνειά της με το λικέρ και άφησε να απορροφηθεί.
Στο μεταξύ ρίξε στο μπολ με το παγωτό τα μπισκότα τρίβοντας με τα δάχτυλα και πρόσθεσε το λικέρ ανακατεύοντας, ώστε να ενωθούν.
Από ‘δω και πέρα τα πράγματα είναι απλά: απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα του παγωτού πάνω στη βάση, γαρνίρεις με το σιρόπι σοκολάτα και βάζεις το παγωτογλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για να μην παιδευτείς να το κόψεις, άφησέ το πρώτα να μαλακώσει για 4-5 λεπτά, όταν το βγάλεις από την κατάψυξη.
Υλικά για την γέμιση:
1½ κιλό παγωτό Carte d’Or Παρφέ Σοκολάτα
½ πακετάκι μπισκότα
½ ποτηράκι λικέρ καλούα
Υλικά για τη βάση:
½ πακετάκι μπισκότα τριμμένα
½ ποτηράκι λικέρ καλούα
1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα ή φουντούκια χονδροκοπανισμένα
5 κουταλιές Βιτάμ
3 κουταλιές ζάχαρη
2-3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
1 λαδόκολλα
Carte d’or Σιρόπι Σοκολάτα
Πηγή: cookoo.gr