Πίτα με κολοκυθάκια και δυόσμο

Σεπτέμβριος 15, 2014
Λατρεύουμε να δημιουργούμε διαφορετικά πράγματα. ένα από αυτά είναι η πίτα με κολοκυθάκια και δυόσμο!





Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κοκολυθάκια σε ροδέλες, ζεσταίνουμε το Βιτάμ και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ένα-δυό λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα αλατίζουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα αβγά, το ανθότυρο, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Στρώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ τα δυό πρώτα φύλλα δημιουργώντας ζάρες, αφού τα αλείψουμε με λιωμένο Βιτάμ. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και από πάνω απλώνουμε πάλι ζαρωμένα και βιταμωμένα άλλα δυό φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tips:
*Το χειμώνα που δεν βρίσκουμε φρέσκο δυόσμο μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με ξερό ή με ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι ή θρούμπι.
*Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κρητική ξινομυζήθρα ή ένα μείγμα από ανθότυρο και φέτα.
*Το ρύζι το βάζουμε γιατί τα κολοκυθάκια βγάζουν πολλά υγρά. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ξινό τραχανά ή με σπασμένο κρητικό ξινόχοντρο.
 
Υλικά:
2 κιλά κολοκυθάκια
1 πράσο σε ροδέλες
1 κ.σ Βιτάμ Soft
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 αβγά
500γρ ανθότυρο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
αλάτι
1 δόση για φύλλο με μαγιά
αλεύρι για το φύλλο
λιωμένο Βιτάμ για το ταψί
 
vitam.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot