Κερκυραϊκή συνταγή για ένα εύγευστο φαγητό που αρμόζει στο κυριακάτικο αλλά και το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά:
1½ κιλό κιλότο μοσχαρίσιο, σε φέτες πάχους περίπου 2εκ.
3-4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ φλιτζάνι ξίδι
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πασπαλίζετε τις φέτες του κρέατος με το αλεύρι. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε τις φέτες από το τηγάνι και τις αφήνετε στην άκρη.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τον μαϊντανό και τη δάφνη.
Τοποθετείτε το κρέας πάνω από το μαϊντανό έτσι ώστε να χωρέσουν όλες οι φέτες. Όταν αρχίζει να ψήνεται το κρέας το σβήνετε με το κρασί και μετά με το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Παραλλαγή:
Μπορείτε να κάνετε το σοφρίτο κοκκινιστό προσθέτοντας 250γρ. αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες αντί για νερό. Επίσης, όταν μισοψηθεί το κρέας μπορείτε να προσθέσετε πατάτες στην κατσαρόλα.
olivemagazine.gr