Μελομακάρονα Ροδίτικα

Δεκέμβριος 20, 2014
Αν νόμιζες οτι υπέροχα μελομακάρονα δε γίνονται χωρίς καρύδια, αυτή η συνταγή θα σε διαψεύσει.

Εκτέλεση:
1)Χτύπησε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά της ώρας περίπου.
2)Πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού, το μπράντυ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κανελογαρίφαλο, το βερμού και το αλεύρι.
3)Ζύμωσε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
4)Πλάσε μακρόστενα μικρά κομμάτια, εσωκλείοντας 1 κουταλάκι σουσάμι. (Εάν θέλεις ανακάτεψε το σουσάμι για τη γέμιση με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά κανελογαρίφαλο).
5)Συνέχισε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη και το σουσάμι.
6)Άλειψε ένα μέτριο ταψί με λίγο ελαιόλαδo και στρώσε τα μελομακάρονα με σειρά.
7)Ψήσε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190º , 30 λεπτά της ώρας.
8)Ετοίμασε το σιρόπι σύμφωνα με την βασική συνταγή. Βγάλε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν. Βούτηξέ τα στο σιρόπι για 1 λεπτό και άφησε τα να στραγγίσουν.
9)Βάλε τα σε μια πιατέλα και πασπάλισέ τα με το υπόλοιπο σουσάμι.
10)Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Υλικά:
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τον χυμό ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι μπράντυ
1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα ανθρακική
1 κουταλιά κανελογαρίφαλο κοπανισμένο
½ φλιτζάνι βερμούτ
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σουσάμι για τη γέμιση
½ φλιτζάνι σουσάμι για πασπάλισμα

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλα

cookoo.gr
Αν θέλετε να δείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές πατήστε ΕΔΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot