Με τέτοιο καιρό μόνο το "σοκολατένιο" θα μας σώσει!

Μάρτιος 27, 2015

Σοκολατένιο... Τι σοκολατένιο; Μα, εννοείται γλύκισμα, όνομα και πράγμα!

Υλικά:
2½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. γάλα ζαχαρούχο
1 φλιτζ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζ. κακάο σε σκόνη
½ φλιτζ. ζάχαρη
5 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για το ταψί
ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Μετά χτύπα το Βιτάμ με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ (ε, ναι, αυτή η συνταγή χρειάζεται μίξερ). Μόλις ασπρίσει το μείγμα, πρόσθεσε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Ρίξε το γάλα με το μαλακό και, μόλις απορροφηθεί, χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ, πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού λίγο-λίγο και χτύπα, μέχρι να ενσωματωθεί.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων πρέπει να κρατάς στα χέρια σου μια ωραία ζύμη… Άλειψε, λοιπόν, ένα ταψί με Bιτάμ, αλεύρωσέ το, τίναξε το περιττό αλεύρι, να φύγει, ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Βγάλε το ταψί από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, ξεφόρμαρε αναποδογυρίζοντας το ταψί, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και, αν μπορείς, μη δοκιμάσεις…

cookoo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot