Αν θέλουμε να φτιάξουμε πιο «δεμένη» σάλτσα, θα μεταφέρουμε λίγο από τον ζωμό του φαγητού σε ένα μπολ όπου θα διαλύσουμε 3 κ.σ. κορν φλάουρ και θα το ρίξουμε στην κατσαρόλα ανακινώντας καλά.
Υλικά (για 4 άτομα):
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4
250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε χονδρά κομμάτια
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
150 ml λευκό ξηρό κρασί
3 μαρούλια, πλυμένα και χονδροκομμένα
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μαζί τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και λίγα λεπτά αργότερα το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε όλα τα είδη των μανιταριών και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τα μαρούλια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αν έχουν σωθεί τα υγρά, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ενα-δύο λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και τον χυμό του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.