Μαγειρέματα από τον Ανδρέα Λαγό! Συνταγή για πεντανόστιμη τάρτα με ζυμαρικά

Φεβρουάριος 03, 2016

Ο nomad chef, Ανδρέας Λαγός, περιπλανιέται, δοκιμάζει και μαγειρεύει τις πιο νόστιμες συνταγές. Σήμερα, σου φτιάχνει τάρτα με ζυμαρικά και κιμά από λουκάνικα από πράσο.

Υλικά:
500 γραμμ. πένες
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
2 αβγά
200 γραμμ. μοτσαρέλα
150 γραμμ. ρεγκάτο
100 γραμμ. δανέζικο τυρί
Αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα:
4-5 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
400 ml χυμό ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
½ φλιτζ. γλυκό κρασί
200 γραμμ. σπανάκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Χτυπάμε στο μούλτι τα λουκάνικα, μέχρι να γίνουν κιμάς. Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αναμειγνύουμε τις βρασμένες πέννες με τον κιμά λουκάνικου. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Σε μια φόρμα για cheesecake καλυμμένη με λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να πάρουν χρώμα. Αφού ψηθεί αφήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με δενδρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι.

koolnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot