Κρέπες με κοτόπουλο κάρι και τυρί κρέμα από τον δικό μας Γιάννη Πουλιού

Απρίλιος 05, 2016
Τρίτη σήμερα και ζητάμε να απολαύσουμε το μεσημέρι κάτι για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Οι Κρέπες με κοτόπουλο κάρι και τυρί κρέμα από τον δικό μας Γιάννη Πουλιού είναι μια πανδαισία που σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις....
Υλικά:
Για τις κρέπες:
2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Για την γέμιση:
Στήθος κοτόπουλο (ολόκληρα τα 2 μέρη του στήθους)
3-4 κ.σ κάρι
Μισή συσκευασία τυρί κρέμα (philadelphia)
Κ.Π Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 κ.σ μουστάρδα
Κ.Π αλατι-πιπερι
4-5 φέτες Μπέικον
1 κούπα κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση:
1 Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλο στην μέση και κόβουμε σε λωρίδες ώστε να περιορίσουμε τον χρόνο ψησίματος του. (μπορούμε να το ζητήσουμε
έτοιμο από τον χασάπη μας.)
2 Σε μια μπασινα προσθέτουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου ρίχνοντας το αλάτι, το πιπέρι, το κάρι και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε ώστε να αρωματιστεί
παντού το κοτόπουλο.
3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ξεκινάμε να τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία (λάδι, βούτυρο κλπ.) αφού το ίδιο θα βγάλει τα δικά του λύπη,
όταν ροδίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην Άκρη
4 Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Αφού το λάδι έχει ζεσταθεί αρκετά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε για 9-10 λεπτά περίπου
ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
5. Όταν σιγουρευτούμε πως το κοτόπουλο μας έχει ψηθεί μέχρι "μέσα" αφαιρούμε από την φωτιά και ξεκινάμε να το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια
σε ένα ξύλο κοπής.
6.Αφου το ψιλοκόψουμε το ξαναβάζουμε στο τηγάνι (έκτος φωτιάς) και ρίχνουμε μέσα το μπέικον και το τυρί κρέμα ανακατεύοντας.
7.Γεμιζουμε μια μια τις κρέπες μας με το κοτόπουλο και τυλίγουμε κυκλικά σε σχήμα πούρου
Βάζουμε τις κρέπες μας σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180* βαθμούς για περίπου 12-13 λεπτά

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot