Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Ιούλιος 20, 2015

Λαχταριστό κοτόπουλο σε παρμεζάνα μέσα σε σαλτσούλα και με ένα κομμάτι μοτσαρέλας να λιώνει στο στόμα! Τι καλύτερο για ένα απολαυστικό δείπνο;

Υλικά:
3/4 φλιτζ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
3/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε 8 φιλέτα
αλάτι, πιπέρι
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
2 φλιτζ. ντομάτας στον τρίφτη
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
8 λεπτές φέτες μοτσαρέλας

Εκτέλεση:
Ανακάτεψε την παρμεζάνα με την ψίχα σε ένα μπολ.
Αλατοπιπέρωσε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου.
Βούτα το κάθε κομμάτι κοτόπουλο πρώτα στο αυγό, στράγγισέ το και μετά στην ψίχα και από τις δύο πλευρές.
Άπλωσε τη ντομάτα σε ταψί.
Ζέστανε 2 κ.σούπας ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψήσε το κοτόπουλο να ροδίσει περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Με μία σπάτουλα μετάφερε το κοτόπουλο στο ταψί με τη ντομάτα.
Βάλε πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου μία φέτα μοτσαρέλας.
Ψήσε σε δυνατό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να βράσει η σάλτσα, περίπου 5-8 λεπτά.
Σέρβιρε αμέσως.

Tips Μαγειρικής:Παραδοσιακά σερβίρεται με σπαγγέτι όμως μπορείς να το σερβίρεις με πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή και με μια υπέροχη πράσινη σαλάτα!

tlife.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot