Κορκοτό δαγκωτό!

Ιανουάριος 31, 2015

Μια πολύ εύκολη πίτα που θα φτιάξετε χωρίς φύλλο σε μόλις 45 λεπτά.

Εκτέλεση:
1)Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Βάζετε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
2)Προσθέτετε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, το αλεύρι και τον τραχανά και ανακατεύετε πολύ καλά ώσπου να πάρετε έναν ομοιογενή και πηχτό χυλό.
3)Βουτυρώνετε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί για πίτα. Αδειάζετε το χυλό σχηματίζοντας μια λεπτή στρώση. Σκορπάτε μικρά κομματάκια βουτύρου πάνω από την πίτα σας. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό το κορκοτό, τόσο πιο τραγανό και νόστιμο γίνεται.

Υλικά:
1λίτρο γάλα κατσικίσιο
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
5 αβγά
2 φλιτζάνια φέτα, τρίμμα
1 φλιτζάνι τραχανά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
1 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος για το ταψί
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας αλάτι

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot