Τα κανελόνια με το σπανάκι ταιριάζουν σαν 2 σταγόνες νερό, φυσικά επειδή κάποιοι δεν θέλουν τους ξηρούς καρπούς στο φαγητό τα καρύδια είναι προαιρετικά!
Υλικά:
1 πακέτο κανελόνια
Για τη γέμιση:
600 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 μικρό κρεμμύδι
100 γρ. καρύδια
40 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 αυγά
75 ml κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο τρμμένο
100 γρ. πεκορίνο
75 γρ. παρμεζάνα
αλατι
πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
Εκτέλεση:
Πλένετε το σπανάκι και αφαιρείτε τα σκληρά κοτσάνια. Ζεματάτε για λίγο το σπανάκι σε αλατισμένο νερό που βράζει, στη συνέχεια τα βουτάτεαμέσως σε παγωμένο νερό και το στύβετε καλά για να φύγει όλο το ζουμί. Το ψιλοκόβετε.
Κόβετε τα κρεμμύδια και τα καρύδια στο μπλέντερ.Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμύδια και τα καρύδια για 5' μέχρι να ροδίσουν.Ρίχνετε το κονιάκ, προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ του μίξερ. Προσθέτετε τη ρικότα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Αλατοπιπερώνετε.
Τρίβετε την παρμεζάνα και το πεκορίνο, προσθέτετε τα 2/3 των τυριών στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο).
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από σπανάκι και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε τα κανελόνια με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 40' μέχρι να ροδίσουν.
icookgreek.gr
Βρείτε περισσότερες συνταγές χωρίς κρέας στην Kostoday πατόντας ΕΔΩ