Ισπανικά μπισκότα με λάιμ και ζάχαρη άχνη

Δεκέμβριος 05, 2015

Στην Ισπανία τα λένε Palvorones. Εδώ τα λέμε πεντανόστιμα μπισκότα με λάιμ και ζάχαρη άχνη που μας φτιάχνουν τη διάθεση με τη σούπερ γεύση τους!

Κράτησε αυτή τη συνταγή γιατί σίγουρα θα σου χρειαστεί όταν θελήσεις να συνοδεύεις τον καφέ σου με καλά μπισκότα!

Υλικά:
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στου 220 βαθμούς.
Χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν και σιγά σιγά πρόσθεσε το αλεύρι. Στη συνέχεια συμπλήρωσε το λάιμ και το αλάτι.
Μόλις η ζύμη γίνει, ρόλαρε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόψε σε μικρά μπαλάκια. Περίπου όσο η παλάμη σου. Αφού τα κόψεις, ζούπα λίγο την πάνω πλευρά του για να δημιουργηθεί μια μύτη.
Τοποθέτησε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για ένα τέταρτο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν είναι έτοιμα!
Πασπάλισε με λίγη άχνη ζάχαρη και καλή απόλαυση!

marrymarry.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot