Μια πραγματικά μοναδική και νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα. Φάτε μάτια χρώματα και δοκιμάστε τα όρια του ουρανίσκου σας!
Με τόσα χρώματα και γεύσεις, η σαλάτα αυτή φωνάζει «καλοκαίρι», σωστά;
Θα την αγαπήσετε πολύ! Ο συνδυασμός του καλαμποκιού με τα γλυκά μούρα και το αλμυρό προσούτο είναι μοναδικός. Η ρόκα ισορροπεί τις έντονες γεύσεις και ο ουρανίσκος σας θα ζήσει μια πρωτόγνωρη και δροσερή εμπειρία.
Υλικά:
3 φλιτζ. τ. τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
1 φλιτζ. τ. τσαγιού φρέσκα μούρα (blueberries)
½ πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
¼ φλιτζ. τ. τσαγιού λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τ. τσαγιού ρόκα
6 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας φρεσκοστυμμένο λεμόνι
2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
12 κουτ. της σούπας μέλι (ή νέκταρ αγαύης)
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράστε το καλαμπόκι, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε παράλληλα τα σπόρια.
Βάλτε το καλαμπόκι σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το με τα μούρα, την ψιλοκομμένη πιπεριά, τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Προσθέστε την ρόκα και ανακατέψτε τα καλά. Στο τέλος το προσούτο.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τον χυμό λεμονιού, το λάδι και το μέλι. Περιχύστε τη σως στη σαλάτακαι προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
recipegirl.com