Γεμιστά λεμόνια με κρέμα. Ένα ελαφρύ ευκολο και γευστικό γλυκό.
Υλικά:
4 λεμόνια
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
250 γρ. γάλα
50 γρ. καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)
φυλλαράκια δυόσμου
(για γαρνίρισμα)
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Κόβετε από κάθε λεμόνι το καπάκι, λίγο πιο ψηλά από τη μέση.
Τα στύβετε προσεκτικά στο λεμονοστύφτη, τα αδειάζετε και κόβετε μια φέτα από την κάτω πλευρά και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
Χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και, αν χρειάζεται, λίγη ζάχαρη.
Γεμίζετε τα λεμόνια με την κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ.
Πασπαλίζετε με την αμυγδαλόψιχα.
Αφήνετε τα λεμόνια στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες.
Τα σερβίρετε, αφού τα γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
gourmed.gr