Συνώνυμο των οικογενειακών συναθροίσεων και αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων… τα σπαγγέτι με σουτζουκάκια δεν έχουν εποχή! Τρώγονται με την ίδια λαχτάρα Χειμώνα – Καλοκαίρι.
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
500 γραμμ. κιμάς
200 γραμμ. ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί
1 αβγό
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
Λίγη παρμεζάνα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
40 γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί στραγγισμένο καλά, το αβγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μισό μαϊντανό και λίγη παρμεζάνα. Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τσιγαρίζετε με το λάδι για 5 λεπτά.
Βγάζετε τα σουτζουκάκια και βάζετε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το βασιλικό, τη ζάχαρη κι αλατοπίπερο. Βράζετε για 30 λεπτά, προσθέτετε τα σουτζουκάκια και βράζετε για 15 λεπτά. Σερβίρετε τα ζυμαρικά και τα σουτζουκάκια και πασπαλίζετε με μαϊντανό και φέτα.
koolnews.gr