Από τα καλοκαιρινά καλούδια που ξεχωρίζουν είναι χωρίς σκέψη η μελιτζάνα. Σήμερα… την κάνουμε ρολάκια, τη γεμίζουμε με κιμά και την περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας.
Υλικά:
4 μελιτζάνες φλάσκες
300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. φρυγανιά
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αβγό
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους ½εκ., τις αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες και τις ψήνουμε για 15΄ περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15΄. Επίσης, βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια.
Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην κάθε φέτα μελιτζάνας. Αφού τα έχουμε τυλίξει όλα σε ρολάκια τα αραδιάζουμε μέσα σε ένα ταψί το ένα κοντά κοντά στο άλλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε τα ρολάκια για 30΄. Τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
koolnews.gr