Υλικά συνταγής:
4 χοιρινές μπριζόλες
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Για τη σάλτσα:
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι νερό και τοποθετείτε τις μπριζόλες. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει γυρίζετε τις μπριζόλες 2-3 φορές από κάθε πλευρά. Ξαφρίζετε όταν χρειαστεί και περιμένετε μέχρι να πιουν όλο νερό.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Συνεχίζετε να γυρνάτε τις μπριζόλες μέχρι να πιουν όλο το κρασί.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα οι μπριζόλες. Τις βγάζετε από το τηγάνι και πασπαλίζετε με ρίγανη.
Για τη σάλτσα: Ρίχνετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι και μαϊντανό), το αλατοπίπεορ και κατόπιν προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ λειτουργείτε τη συσκευή. Περιχύνετε τις μπριζόλες ενώ είναι ακόμη ζεστές.
icookgreek.gr