Γνωστό ως arroz chaufa, το τηγανητό ρύζι με αβγά και λαχανικά ή κρέας είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα του Περού και ένας νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσετε για παράδειγμα το κρέας που έχει μείνει από το φαγητό της προηγούμενης μέρας. Σε αυτή τη συνταγή θα το φτιάξετε με ψητό κοτόπουλο.
Υλικά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
2 αβγά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, χωριστά το άσπρο από το πράσινο μέρος
1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο ψημένο, σε κομμάτια
4 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
3 κουτ. σούπας soy sauce
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χτυπάτε καλά τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε. Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας λάδι, ρίχνετε μέσα τα αβγά και μαγειρεύετε την ομελέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε πιάτο και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρεται το άσπρο μέρος από τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και την την πιπεριά, για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτετε και το ρύζι, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τη soy sauce, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη.
Πριν αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε μέσα και τα αβγά, ανακατεύετε και σερβίρετε.
olivemagazine.gr