Υλικά
400γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
200γρ. βούτυρο λιωμένο
5 φύλλα ζελατίνης (2γρ. η καθεμία)
χυμό από 1½ λεμόνι
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400ml γάλα ζαχαρούχο
400γρ. βανίλιες ώριμες (φρούτα)
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 καψουλάκι βανιλίνη
Διαδικασία
Θρυμματίζετε στον πολυκόφτη τα μπισκότα σε πούδρα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη. Στρώνετε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού, στραγγίζετε τη ζελατίνη και τη διαλύετε καλά μέσα στο χυμό.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο και το μίγμα ζελατίνης και το στρώνετε στη βάση της τάρτας.
Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη τις βανίλιες με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Απλώνετε τον πολτό πάνω από το μίγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας με πιρούνι και βάζετε ξανά την τάρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Ξεφορμάρετε την τάρτα σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
olivemagazine.com