Στικ κοτόπουλο παναρισμένα και γλυκιά σάλτσα ροδιού

Ιανουάριος 10, 2018
Εκπληκτικό σνακ για γιορτές και συγκεντρώσεις…
λικά
Για το κοτόπουλο
500γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε stick (λωρίδες)
300γρ. chips καλαμποκιού χοντροκομμένα
100ml γάλα
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
1 λίτρο χυμό ρόδι
100γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για το κοτόπουλο: Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, το βουτάτε στο γάλα ανακατεμένο με το αβγό και στη συνέχεια το πανάρετε με τα chips καλαμποκιού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
Για τη σάλτσα: Βάζετε να βράσουν όλα τα υλικά σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα sticks κοτόπουλου με τη σάλτσα ροδιού.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot