Συστατικά
300 γρ. στήθος κοτόπουλου σε κιμά
300 γρ. μπούτι κοτόπουλο σε κιμά
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομένες
ξύσμα από 2 λεμόνια ή λαϊμ
1 κ.γ. κάρυ
1 αυγό
2 χούφτες κορνφλεικς
50 γρ. ελαιόλαδο
μυρωδικά (1\4 ματσάκι μαϊντανό,1\4 ματσάκι δυόσμο)
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos
Κεφτεδάκια! Νόστιμα, εύκολα και υγιεινά μιας και είναι στον φούρνο και όχι στο τηγάνι... δοκιμάστε τα και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!
Ζυμώνουμε καλά τους 2 κιμάδες και τα μυρωδικά και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στούς 200ο C στον αέρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε ενα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια πρός χαμηλή φώτια. Θα πάρει 10 λεπτά αυτή η διαδικασία γιατί θέλουμε να μαγειρευτούν κάλα τα κρεμμύδια, στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε και το σκόρδο, μόλις είναι έτοιμα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν .
Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε σε μπαλάκια 3-4 εκ. Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια από πάνω.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Tip
Το κρεμμύδι πρέπει να το ψιλοκόψετε αλλά όχι στο μπλέντερ για να μην βγάλει πολλά νερά.
akispetretzikis.com