Υλικά
250ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκίτσες
1 ρόδι ξεσποριασμένο
1½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό ροδιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο κατά μήκος και μετά σε φέτες
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό γλυκό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
ξηρό ανθότυρο τριμμένο ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το περνάτε από ελαφρύ αλεύρωμα. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνετε το ελαιόλαδο και μετά τις μπουκίτσες του κοτόπουλου. Σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζετε να σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνετε με το κρασί και το χυμό του ροδιού και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και δύο τρεις κουταλιές της σούπας τριμμένο ανθότυρο. Δίνετε μια δυο βράσεις ακόμα στο φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του και να ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Προσθέτετε το μαϊντανό και τα μισά σποράκια ροδιού.
Στο μεταξύ έχετε βράσει τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Ανακατεύετε για λίγο και σερβίρετε σε πιάτα προσθέτοντας λίγο μαϊντανό και μερικούς σπόρους ροδιού ακόμα. Συνοδεύετε με επιπλέον τυρί τριμμένο ή κομμένο σε λεπτές φλούδες με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες.
olivemagazine.com