Κοτόπουλο, πένες, λιαστή ντομάτα, παρμεζάνα, τυρί κρέμα και αρωματικά δημιουργούν το τέλειο πιάτο για το τραπέζι.
Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει για το κυριακάτικο τραπέζι ένα αρωματικό πιάτο με ζυμαρικά και κοτόπουλο.
Υλικά
1 πακέτο πένες
2 στήθη κοτόπουλου
10 τεμάχια λιαστή ντομάτα
1 μικρό μπρόκολο
200 γραμμ. τυρί κρέμα light
200 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
Λίγος φρέσκος μαϊντανός
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν, μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολου, για 3-4 λεπτά. Κόβετε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου στη μέση και μετά κόβετε σε λεπτές λωρίδες. «Μαδάτε» το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια (μπουκίτσες). Ψιλοκόβετε σε λεπτές λωρίδες τη λιαστή ντομάτα.
Αφού έχετε όλα τα υλικά έτοιμα, βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά. Αφού σοτάρετε το κοτόπουλο, προσθέτετε στο τηγάνι το μπρόκολο (που έχετε βράσει), την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και 1 μικρό ποτήρι νερό από αυτό στο οποίο βράσατε τα ζυμαρικά.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και κρατάμε 100 γραμμ. από το νερό. Σε ένα μπολάκι βάζετε το τυρί κρέμα και προσθέτετε τα 100 γραμμ. νερό που κρατήσατε.
Ανακατεύετε καλά για να αραιώσει το τυρί κρέμα, το προσθέτετε στο τηγάνι και έχετε μια απαλή κρέμα τυριού. Βάζετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε. Προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και παρμεζάνα.