Υλικά
1½ κιλό σπάλα από μοσχάρι
200γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μπαστούνια
1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τη σπάλα σε παραλληλόγραμμο κομμάτι. Ανακατεύετε αλάτι και μπόλικο πιπέρι μέσα σ’ ένα μπολ. Κόβετε το σκόρδο σε μακρόστενα κομμάτια και τα βουτάτε στο αλατοπίπερο.
Με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μερικές τρύπες στο κρέας και τις γεμίζετε με τα κομμάτια του σκόρδου. Αλείφετε το κρέας και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Τοποθετείτε μια σειρά κομμάτια τυριού και πιπεριές πράσινες και κόκκινες στη μια άκρη του κρέατος, κατά μήκος. Αρχίζετε να τυλίγετε το κρέας σαν ρολό κλείνοντας μέσα τα υλικά της γέμισης. Συνεχίζετε με δεύτερη σειρά τυριού και πιπεριών. Το τυλίγετε ξανά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο ρολό.
Το δένετε με σπάγγο ψησίματος και το τυλίγετε σε δύο λαδόκολλες φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και οι πλαϊνές άκρες του ρολού. Έπειτα το τυλίγετε όλο μαζί σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζετε το ρολό σε ταψάκι και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Κατόπιν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Το ξετυλίγετε και το σερβίρετε μαζί με το ζουμάκι του που μοσχοβολά κόβοντας σε φέτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Tips
Θα το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες που πρώτα θα βράσετε λίγο. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν τραγανές απέξω, μαλακές από μέσα και δεν θα ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.
olivemagazine.gr