Υλικά Συνταγής
700 γραμ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για αλεύρωμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σως γιαουρτιού με δυόσμο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. κρύο νερό
αλάτι
Εκτέλεση
Για τη μαριναρισμένη τηγανιά με χοιρινό, μαρινάρουμε πρώτα το κρέας. Σ’ ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το χοιρινό, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγουμένη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και πιάνοντας ένα ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
Για τη σως γιαουρτιού με δυόσμο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2΄-3΄. Παγώνουμε τη σως για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σως.
argiro.gr