Γλυκά παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη με μέλι και χουρμάδες

Σεπτέμβριος 10, 2016
Η βασική τροφή των Βεδουίνων, οι χουρμάδες απογειώνουν τα νόστιμα αυτά παξιμαδάκια, που συνοδεύουν ιδανικά μία κούπα αχνιστό τσάι, αλλά και τον κλασικό ελληνικό καφέ.
Η συνταγή είναι κατάλληλη για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Υλικά

150γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 αβγά βιολογικά, μεγάλα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
330γρ. μίγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
100γρ. αλεύρι αμυγδάλου, ή άμυλο πατάτας
1 κουτ. γλυκού σόδα, χωρίς γλουτένη
λίγο αλάτι
140γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
250γρ. χουρμάδες 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και το ξύσμα, ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά, να ενωθούν τα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μίγμα άλευρων, το αλεύρι αμυγδάλου (ή το άμυλο πατάτας), τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα των αβγών και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε στο μίγμα τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει μια ζύμη που να κολλάει αρκετά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και με βρεγμένα χέρια την πλάθετε σε 2 ομοιόμορφα μπαστούνια, δημιουργώντας μια καμπύλη από πάνω.

Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη. Βγάζετε τα μπαστούνια από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες πάχους περίπου 1 - 1,5εκ. και τα βάζετε στον φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα παξιμαδάκια τραγανά.

olivemagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot